Je bent er van A tot Z bij betrokken en ziet meteen het resultaat!

“Als sportliefhebber ben ik natuurlijk heel blij met mijn werk bij Eurosport!” Michael Krooneman heeft van oktober 2018 t/m februari 2019 stage gelopen bij LPB media. En hij komt in februari 2020 weer terug als stagiair om zijn Proeve van Bekwaamheid te halen.

Van A tot Z
Bij LPB media hebben meer stagiaires hun proeve gedaan en Michael heeft LPB media uitgekozen omdat hij er met veel plezier heeft gewerkt en het goed te combineren valt met school en zijn baan bij Eurosport. “Ik ga nu vijf dagen naar school en heb een contract van 16 uur bij Eurosport gekregen als audiotechnicus. Vrijdagmiddag rij ik met een klasgenoot naar Hilversum. Daar ben ik dan aan het werk van vier uur ’s middags tot half een ’s nachts.” Eurosport heeft als omroep het grootste sportaanbod van Europa. Vanuit een studio in Parijs (Eurosport had jarenlang een Franse basis, maar is met de overname door Discovery eigenlijk in handen van Amerikanen) komen de beelden in Hilversum, waar Michael ze bewerkt en voorziet van Nederlands commentaar waarna ze weer teruggestuurd worden. De snelheid waarmee dit gebeurt, bevalt Michael wel: “Dat hoort bij de sportwereld”, zegt hij. “Maar wat ik vooral leuk vond aan het werk bij LPB media was het totaalpakketje: op donderdag was je aan het filmen en vrijdag moest je het materiaal editen. Je bent er van A tot Z bij betrokken en je ziet meteen het resultaat!”

Proeve halen
De taken die hij moet uitvoeren om zijn proeve te halen, worden doorgenomen met de stagebegeleider. Bij de taak ‘Regelen van financiële administratieve zaken’, vraagt hij: “Maar LPB media bestaat uit vrijwilligers, toch?” Er wordt meteen een opsomming gegeven van werkzaamheden waaruit blijkt dat Michael deze taak binnen LPB media goed kan uitvoeren. Ook kan hij voldoen aan de opdracht om aanwijzingen te geven aan derden. Want in een dienst voor doven en slechthorenden, bijvoorbeeld, kan Michael o.a. aangeven waar de camera’s moeten staan, kan hij de beeldcomposities bepalen, enzovoorts.

Er is genoeg te doen waardoor Michael zijn proeve kan halen. Michael neemt o.a. de podcast 40-dagen hier en nu op, en het team van LPB media is natuurlijk heel blij met een paar extra handige handen!