Bibliotheekservice Passend Lezen

Kost het u meer moeite om te (blijven) lezen? Of vergt het meer inspanning om boeken vast te houden? Bibliotheekservice Passend Lezen biedt de oplossing. Bibliotheekservice Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen die niet (meer) in staat zijn om op de reguliere manier te lezen. Passend Lezen heeft hiervoor een collectie met ruim 75.000 gesproken boeken, 1000 hoorspelen, 150 hoorcolleges, maar ook grootletter en braille. Variërend van streekromans tot detectives, alsook heel veel christelijke boeken. Maandelijks wordt de collectie uitgebreid met nieuwe titels. Er is dus voor ieder wat wils. Daarnaast biedt Passend Lezen een uitgebreide kiosk met bijna alle landelijke en regionale dagbladen en een groot aanbod aan tijdschriften om naar te luisteren of digitaal te lezen.
De gereformeerde tijdschriften die vroeger via Bralectah werden ingelezen vindt u vooral onder het kopje “Levensbeschouwing en religie”. Ook de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden (CBB) heeft nog diverse uitgaven van de catalogus. Er is een CBB-catalogus voor tijdschriften en bijbels, dagboeken en liedboeken. Daarin staan onder andere de frequentie van de lectuur, de kosten e.d.

Gemakkelijk, altijd en overal
Luisteren naar gesproken lectuur kan op verschillende manieren. De gesproken lectuur is via de Daisylezer-app van Passend Lezen te beluisteren. Deze app is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Hiermee kunt u altijd en overal op uw mobiele telefoon of tablet luisteren naar gesproken boeken, kranten en tijdschriften. Werkt u liever via uw pc of laptop? Dan kunt u via de online player op de website van Passend Lezen uw lectuur beluisteren. Uiteraard is het ook mogelijk om de gesproken lectuur op Daisy-cd thuis te ontvangen. Deze cd’s kunt u zonder internet beluisteren via een Daisyspeler, welke vergoed kan worden door de zorgverzekeraar. Met de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, streven we ernaar om leesplezier voor iedereen mogelijk te maken.

Voor wie
De collectie van Passend Lezen is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking, mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Passend Lezen is er ook voor mensen met een zogenoemde cognitieve beperking (bijvoorbeeld afasie of een verstandelijke beperking), mensen met een motorische beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson) en voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel.

Kosten
Een lidmaatschap bij Passend Lezen kost €30,- per jaar. U kunt hiermee Digitaal:

  • 15 boeken tegelijk streamen
  • 15 hoorspelen tegelijk streamen
  • 15 hoorcolleges tegelijk streamen
  • Onbeperkt kranten en tijdschriften streamen
  • Onbeperkt gebruikmaken van het elektronisch tijdschriften pakket (EKT)

en Fysiek:

  • 25 fysieke Daisy-cd’s (boeken, hoorspelen en hoorcolleges) in omloop hebben
  • 5 krant- of tijdschriftabonnementen op Daisy-cd, in braille of als grootletter (zwartdruk) in omloop hebben
  • Een onbeperkt aantal brailleboeken in omloop hebben
  • Maatwerk en reliëfwerk bestellen

Meer weten of lid worden?
Wij vragen u om zich via LPB media aan te melden. Wij kunnen via het aanmeldformulier op de website van Bibliotheekservice Passend Lezen u aanmelden. Hiervoor hebben wij wat gegevens van u nodig.

Wilt u meer informatie? Bezoek de website www.passendlezen.nl/welkom. U kunt ook contact opnemen via klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer: 070 – 338 15 00. De afdeling Klantencontact is op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur bereikbaar, behalve op dinsdag. Op dinsdag kunt u tussen 9.00 en 12.00 uur bellen.

Maar u mag natuurlijk ook ons kantoor van LPB media in Zwolle bellen.