Aangepast lezen

Aangepast-lezen is er niet alleen voor blinden en slechtzienden. Iedereen die moeite heeft met het lezen kan zich aanmelden als lezer (bijvoorbeeld omdat je moeite hebt met het vasthouden van boeken en tijdschriften vanwege reuma, Parkinson, dyslexie, een spierziekte of een verstandelijke handicap).

Lezen bij Aangepast-lezen is niet ingewikkeld. U hoeft niet zelf naar de bibliotheek te gaan, maar de boeken worden thuisgestuurd. Kijk maar eens in de kranten en tijdschriften catalogus of de catalogus van boeken van loket Aangepast-lezen. Aangepast-lezen heeft een promotie-dvd gemaakt. Naast de catalogus vindt u op de website van loket Aangepast-lezen uitgebreide informatie over de beschikbare lectuur voor mensen met een leeshandicap. Dit is onderverdeeld in:

  • Kranten die u op uw computer via internet kunt beluisteren.
  • Kranten die u op cd thuis kunt ontvangen om op uw Daisy-speler te beluisteren.
  • Tijdschriften die u op uw computer via internet kunt beluisteren.
  • Tijdschriften die u op cd thuis kunt ontvangen om op uw Daisy-speler te beluisteren.

De gereformeerde tijdschriften die vroeger via Bralectah werden ingelezen vindt u vooral onder het kopje “Levensbeschouwing en religie”.
Ook de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden (CBB) heeft nog diverse uitgaven van de catalogus. Er is een CBB-catalogus voor tijdschriften en bijbels, dagboeken en liedboeken. Daarin staan onder andere de frequentie van de lectuur, de kosten e.d.

Mogelijkheden voor deelnemers
Wij vragen u om zich via LPB media aan te melden, zodat wij de aanmelding door kunnen geven aan loket Aangepast-lezen. Daarna krijgt u een uitgebreid aanmeldingsformulier toegestuurd. Met de verkregen inlogcode na aanmelding heeft u extra mogelijkheden. Welke dat zijn, hangt af van uw abonnement op één of meer diensten.

Voor informatie, vragen en opmerkingen kunt u het beste het loket Aangepast-lezen rechtstreeks benaderen. Het centrale telefoonnummer is: 070 338 15 00. Het centrale e-mailadres is: klanten@aangepast-lezen.nl. Maar u mag natuurlijk ook ons kantoor in Zwolle bellen.