Het belangrijkste was wel het omgaan met de camera’s…

Rik ten Caat (19) zit in het tweede jaar van de opleiding mediavormgeving, Landstede Zwolle, als hij stage loopt bij LPB media. Hij vond zijn stageadres via de stagemarkt en LPB media leek hem meteen een mooi bedrijf: “Het is een christelijk bedrijf en heb zelf ook een christelijke achtergrond dus leek dit mij daarom een mooie stage. Ik zocht een stage gericht op AV. Nou, dat is zeker gelukt want ik heb veel moeten monteren. Het was leuk om veel te leren over het monteren en het filmen.”

Rik zegt: “Ik heb in deze stage aan veel projecten gewerkt. Eigenlijk teveel om op te noemen. Daarom kies ik er een paar uit die ik het leukst vond om te maken, zoals de promo van Gewoon anders bijbellezen. Maar ook de montages van Denk eens mee…: Hoe gaat u om met de dood, het gesprek tussen opa en kleinzoon de Roo en de lezing van Corjan Matsinger. Rik heeft tevens voor de eerste keer een aftermovie gemaakt en een interview opgenomen in combinatie met een livestream voor het Greijdanus college. Ook heb ik veel gedaan voor de synode van Goes. Speciaal voor de opening ben ik helemaal naar Goes gereisd. Dit was echt ver weg, ik heb er vijf uur overgedaan om er te komen. Maar de opnames was het lange reizen zeker waard!”

Hij praat enthousiast over de eerste eigen opnames van ds. Henk Messelink en Esmee Wiegman, de promo voor Sprank en de liveopname in de Bovenkerk Kampen. “Ik heb veel geleerd, onder andere over het programma Première Pro en het belangrijkste was wel het omgaan met de camera’s.”

Rik heeft veel inzet getoond, nam initiatief en heeft zeker geen 9 tot 5 uurs-mentaliteit. “Het minst leuk vond ik het ondertitelen van de programma’s. Ook het maken van een trailer biedt niet veel uitdaging, daar hoef je niet heel creatief voor te zijn. Wat ik heel gaaf vond was mijn eigen vormgegeven en bedachte opdracht in Israël. Daar ben ik in de kerstvakantie geweest, met mijn ouders. Ik had een camera, statief en microfoontje meegenomen en sfeerbeelden geschoten maar ook iemand geïnterviewd over het onderwerp: ‘hoe is het om in Jezus te geloven in Israël?’ Terug in Nederland heb ik er een mooie video van gemaakt voor Beleefmee.nl.

Rik, je toont initiatief, voelt je verantwoordelijk, je bent betrokken en een gezellige collega… dus hopen we je nog vaak te zien bij LPB media!