Robin Werkman

“Mijn naam is Robin Werkman, ik ben 19 jaar en studeer audio-visuele vormgeving aan het Cibap in Zwolle. Ik woon in een studentenhuis en ga ieder weekend naar Bovensmilde toe waar mijn ouders wonen. Ik ben veel bezig met creativiteit. Dit uit ik op veel manieren zoals tekenen, animeren en filmen.

Ik loop sinds januari stage bij de LPB. Ik kwam bij de LPB terecht omdat ik op zoek was naar een stageplaats waar ik niet belemmerd zou worden in mijn christelijke geloof. Bij de LPB word ik zelfs gemotiveerd in mijn geloof!

Mijn taak als stagiair is heel uitgebreid, meestal zit ik op kantoor de beelden te monteren die door het team zijn geschoten, ik bewerk ze waar nodig, maak een intro erbij en maak er daarna een dvd van. Ook ga ik zo nu en dan mee met het team om te filmen, en stiekem is dit toch wel het leukste van allemaal.

Ik vind vooral het doel en de missie van de LPB erg belangrijk. Het kerkelijke leven bij de mensen thuis brengen als ze er zelf niet meer toe in staat zijn. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn of haar nodige geloofsopvoeding mee kan krijgen, en zet mij daarom graag voor hen in!

Het is mij opgevallen dat de LPB al wat meer naamsbekendheid heeft gekregen. Ik denk dat de LPB best nog wel eens een landelijk begrip kan worden binnen de kerken. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we heel Nederland kunnen bijstaan in hun geloof.

Ik denk vooral dat de LPB zo door moet gaan als het nu bezig is, en dat wens ik hen ook toe, met de zegen van God.”