Mijn grote liefde gaat uit naar het maken van mooie geluidsopnamen

Jetze Baas (1948) is vanaf april 1970 betrokken bij De Luisterpost, de “doopnaam” van LPB media. Eerst als hoofdredacteur: “Dit redactiewerk deed ik samen met mijn vrouw Hieke en dit betrof het Contactblad. Dat was een uitgave van De Luisterpost om allerlei nieuwtjes te delen over ontwikkelingen, opnamen en om luisteraars en medewerkers aan het woord te laten”, zegt Jetze. “Al snel werd ik ook opnamemedewerker voor de regio waar ik toen woonde. En in die tijd werd ik voor het bestuur gevraagd.” Na enkele jaren werd Jetze gevraagd voor de taak van voorzitter. “Dat heb ik zo’n 12,5 jaar mogen doen. Op dit moment ben ik nog steeds als vrijwilliger in dienst van de opvolger van De Luisterpost, LPB media”, vertelt hij. “Mijn grote liefde gaat uit naar het maken van mooie geluidsopnamen. Daar mag ik nog regelmatig bij assisteren, als onderdeel van de regie bij opnamen. Soms zie je me in beeld bij interviews en/of aankondigingen.”

Na 43 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt is Jetze inmiddels al heel wat jaren met pensioen. “Samen met mijn vrouw hebben we heel wat kinderen en kleinkinderen. Op de basisschool waar ik gewerkt heb mag ik regelmatig voorleesopa zijn.” Jetze heeft een aantal hobby’s verenigd en is voorleesfilmpjes voor de kleinkinderen gaan maken, samen met zijn vrouw. De basisschool gebruikt deze filmpjes inmiddels ook. “We hebben veel lol om ze te maken en krijgen leuke reacties terug.”

De voorleesfilmpjes zijn  te vinden op het YouTubekanaal Jetze Baas. Kijk gerust en laat ook anderen ervan profiteren, ze zijn ervoor gemaakt!

Dank(!) Jetze en Hieke voor jullie tomeloze inzet, het delen van een lach en traan en alle jaren van samenwerking onder Gods zegen!