In beweging voor verbinding

“Wij zetten op dit moment mensen in beweging om iets te doen tegen eenzaamheid”, zegt Sharon Hilvers (25). Ze is adviseur communicatie en fondsenwerving voor LBP media geweest en werkt bij communicatiebureau Newrise waarvoor zij verschillende opdrachten uitvoert. LPB media had haar via Newrise in dienst genomen. “Ik heb ongeveer twee jaar gewerkt voor LPB media”, zegt ze. “Ik vind het leuk dat mijn werk heel erg breed is. Je moet zorgen hoe mensen jou, het bedrijf en haar boodschap, begrijpen en hoe je dan fondsen binnen krijgt. Soms is zo’n actie zoals ‘Samen tegen eenzaamheid en voor verbinding’ best spannend. Hopelijk spreekt dit mensen aan en krijgen we voldoende binnen om in actie te komen maar ook om LPB media in de lucht te houden!”

Sharon vond het leuk en boeiend om allerlei nieuwe acties te bedenken en te organiseren want het is volgens haar heel belangrijk dat mensen door LPB media betrokken blijven: “Vaak zijn ouderen niet meer in staat fysiek deel te nemen aan het kerkelijk leven en allerlei christelijke activiteiten. Activiteiten waar men eerder veel plezier aan beleefde, vallen ineens weg. Door LPB media blijven ouderen digitaal verbonden. Ook als iemand niet in staat is om naar de kerk te gaan, is geloofstoerusting mogelijk!” Op beleefmee.nl plaatst LPB media lezingen, concerten, geloofsgesprekken en discussies. Het materiaal op opkijken.nl/eenzaamheid is te gebruiken voor het werk in de kerk. Opkijken.nl is dan ook bedoeld voor werkers in de kerk en eigen geloofstoerusting. “Belangrijk dat mensen versterkt worden in geloof. En men zoekt tegenwoordig ook heel veel online naar materialen voor bijvoorbeeld catechese, kinderwerk, mensen met een beperking of gewoon voor zichzelf.”

Sharon zette acties uit, beschreef de opdrachten, regelde sociale media en onderhield contact met collega’s om dit in goede banen te leiden. Ze vindt het gaaf om mensen in beweging te zetten en is blij dat zij op haar manier kon bijdragen in de strijd tegen eenzaamheid. Ze zegt: “LPB media brengt geloof en kerk in huiskamers, zo blijven ouderen verbonden. En het is mooi om ook jongeren na te laten denken over de eenzaamheid van oudere mensen want dat vergeten ze nogal snel. Daarom hebben we ook een koffie-link actie lopen waarbij men een bezoekje brengt aan een oudere. Door het veelzijdige werk bij LPB media kunnen wij mensen helpen herinneren om te blijven omzien naar elkaar!”

*Dit interview is gedaan door stagiaire Sharon Maille.