“Wij kennen elkaar door en door, een grap of spitse opmerking is met een glimlach in een split second gemaakt!”

Herman Huisman is cameraman bij LPB media en sinds kort ook regisseur/schakeltechnicus. Hij was vele jaren werkzaam in de Retail branche, in diverse managementfuncties en op het laatst als consultant. Maar als gevolg van een grote reorganisatie is Herman nu werkzoekend. Daarnaast was hij al jaren actief op het gebied van film en video voor diverse organisaties en zo is hij ook in aanraking gekomen met LPB media, toen nog: De Luisterpost.

“Het was mijn filmvriend, tevens LPB-vrijwilliger, die mij wees op De Luisterpost. Dat is nu denk ik een jaar of tien geleden”, vertelt Herman, “Nadat ik tijdens een productie in Steenwijk in de keuken had gekeken was ik om! Wat ik zag sprak mij aan en na een kennismakingsgesprek heb ik mij aangesloten bij het team.”

De activiteiten, het filmen en de live uitzendingen maar ook het team vrijwilligers en de prettige sfeer, deden Herman besluiten zich in te zetten voor de organisatie. Hij vindt het belangrijk dat LPB media staat voor binden en verbinden, het geloof en kerk, ook thuis. “Dat is een goede zaak”, vindt hij, “Veel mensen zijn, om welke reden ook, niet in staat om zelf actief deel te nemen en daarom aangewezen op de hedendaagse communicatiemiddelen, zoals internet. En Beleefmee bijvoorbeeld brengt geloof en kerk dichtbij de mensen thuis. Het is mooi dat ons team zich hiervoor kan en wil inzetten.”

Als vader van twee kinderen hoopt hij dat Beleefmee zich in de toekomst kan uitbreiden en de mogelijkheden krijgt om o.a. zich aan te sluiten bij de jongere kijkersdoelgroep. “Beleefmee is een mooi mediakanaal met een ruime programmering in een moderne jas. Dat kan oud maar ook jong aanspreken”, legt hij uit, “Ik hoop dat wij als team vrijwilligers ons nog vele jaren mogen inzetten voor het goede werk. Dat het bestaansrecht wordt behouden. Een diepere programmering, samenwerking met andere aanbieders, een sterkere acquisitie goed voor nog meer producties. En aan alle lezers: ons team vrijwilligers is nooit compleet!”

Meestal, als Herman het opgenomen materiaal bekijkt, kijkt hij vooral technisch kritisch: “Ik zie dan verbeterpunten naar mijzelf en het team en breng dit dan in. Het totaalplaatje moet kloppen, van de kop tot de staart. Ook al zijn wij allen vrijwilliger en de meesten van ons autodidact, wij gaan voor de hoogst haalbare kwaliteit. Deze drive en passie is iedere keer weer voelbaar”, zegt hij, “Als wij op locatie arriveren voelen wij allen deze adrenalinestoot. Ieder kent zijn rol en taak en gaat er voor. En het is mooi dat wij dan, na afloop, elkaar weer die klap op de schouder kunnen geven.”

Het meest ontroerende dat hij in zijn periode bij LPB media heeft meegemaakt is zonder twijfel  de dag van het ongeluk op de A6 bij Lelystad. “Echt niet te bevatten. Dat ligt nog steeds vers in het geheugen en zal ook niet verdwijnen. Wat er toen en daarna is gebeurd is volgen mij mede aanleiding tot onze sterke onderlinge band”, zegt hij, “Misschien is wel mijn belangrijkste drijfveer de fijne sfeer binnen het team vrijwilligers. Onderling is er de “klik”, echt top!”