Vooral niet stilzitten na lancering Beleefmee

“We zijn niet ‘klaar’; we hebben een mooie stap gezet met collega’s en vrijwilligers maar dat betekent niet dat we nu op de bank gaan zitten”, zegt producent Gerald Werkman. Hij ontwikkelt en onderhoudt het technisch verhaal van het platform Beleefmee, regelt opnamelocaties, gasten voor programma’s en allerlei andere zaken, maar stuurt ook aan op relevante en waardevolle content. “De programma’s blijven het waard om terug te komen. Elke maand weer iets nieuws, waarvoor mensen… ik wil nog nèt niet zeggen: ‘thuisblijven’ maar steeds opnieuw Beleefmee bezoeken!”

Beleefmee is meer dan een jaar geleden ontstaan uit de gedachte dat ouderen nu langer mobiel zijn en meer gebruik maken van bijvoorbeeld een tablet of Ipad. “Maar onze diaconale doelstelling verandert niet: we brengen geloof en kerk dichtbij zodat zij die niet, of niet meer, in staat zijn om mee te doen aan verschillende kerkelijke activiteiten, op deze manier toch betrokken blijven”, zegt Gerald, “Er is voor elk wat wils te vinden: interessante theologische vraagstukken die de diepte ingaan maar ook meer van het luchtige ‘human interest’, zoals het natuurprogramma Gaaf waar Gods grootheid centraal staat maar ook de persoonlijke verhalen aan bod komen. En de cijfers bevestigen dat dit gewaardeerd wordt!”

Dat Beleefmee na lancering goed aanslaat, ziet Gerald als een zegen op al het werk. “We kunnen het allemaal wel zelf bedenken maar Gods zegen is het fundament”, zegt hij, “Het gaf gezonde spanning toen Beleefmee de lucht in ging. Alle elementen vielen samen op dat moment: het platform was gebouwd, de nieuwe ‘etalage’ stond klaar maar toen moesten de mensen nog kunnen inloggen, hoe konden we dat makkelijk maken en vooral: hoe zou het ontvangen worden? Je leeft er naar toe en als het dan goed gaat ben je best trots. Trots op het team! Je moet niet vergeten dat we nu niet meer alleen in kerken filmen maar ook in andere setting. En bij het nieuwe programma ‘Denk eens mee’, bijvoorbeeld, moeten drie afleveringen één geheel vormen. Deze nieuwe facetten van Beleefmee zijn leuk en leerzaam.”

De reacties op Beleefmee zijn positief, laat Gerald weten: “We horen regelmatig dat het er mooi uitziet. En: ‘Het programma Gaaf is echt gaaf!’ Of een man die voor zijn moeder wilde inloggen maar zelf ook is blijven ‘hangen’ omdat het platform hem wel interesseerde. En dat is natuurlijk leuk: Beleefmee is bedoeld voor 60+ maar de jongere generatie zal het ook boeien. Als jongeren bijvoorbeeld een filmavond organiseren, kunnen zij via Beleefmee een christelijke film bekijken”, zegt Gerald, “Als het platform veel publiek krijgt, kunnen we misschien wel uitbreiden door nog meer nieuwe, boeiende programma’s te ontwikkelen!”