Coby Kramer

“Mijn man Riekelt en ik hebben altijd (op bescheiden schaal) meegewerkt. Riekelt deed veel kopieerwerk en ik was correspondente. Maar ik heb ook samen met Cor Romein een kerstband ingesproken, dat was een feestje!”, vertelt de 84 jarige mevrouw Coby Kramer – van Zandwijk. Zij herinnert zich nog de momenten op een klein zolderkamertje van M. Oosterhuis waar zij in een klein hokje haar gedichten voorlas. Dat was altijd heel gezellig: “Jetze Baas was daar ook bij en we hadden veel plezier!” Mevrouw Kramer zong mee in een koor en de concerten van dit koor werden opgenomen door de Luisterpost. Zij en haar man ontvingen dan het eerste bandje ‘vers van de pers’.

“Ik heb nog een script van een opnameband uit 1989”, legt ze uit, “Helemaal met de hand geschreven door Jetze en alles wat ik moest voorlezen is gemarkeerd in het geel. Wel zeventien A-viertjes… wat een karwei!”
Mevrouw Coby Kramer heeft nog enkele foto’s uit deze tijd, zoals een foto waar Riekelt achter de knoppen zit en zij met Cor achter de microfoon. “En een foto van het Lp-busje… een stukje nostalgie”, zegt de oud-vrijwilligster. Zij kon helaas niet aanwezig zijn op de vrijwilligersbijeenkomst in april maar wenst de Luisterpost Gods zegen en nabijheid toe. “Ik had deze dag graag met jullie willen meebeleven maar helaas. De jaren gaan tellen, dat valt niet altijd mee. Maar de Here gaat zijn weg met mij en ook met u. Daar vertrouw ik op!”