Bram Bos

“Ik ben Bram Bos uit Haren, Getrouwd met Marjan. We hebben een zoon, Sander (22) en dochter Miranda (20). Miranda zit op de kunstacademie in het 2e jaar en doet daar interieurarchitectuur. Sander is vrachtwagenchauffeur en is ook al uitwonend. Marjan is werkzaam op 3 basisscholen en doet daar de administratie.

Ikzelf werk bij een woningcorporatie in de stad Groningen. We beheren ruim 8000 woningen. Ik doe daarin de ondersteuning in het planmatig- en dagelijks onderhoud. Tevens bemoei ik mij met het onderhoud van de individuele cv installaties. Ook doe ik het contractbeheer voor schoonmaak, groen onderhoud en glasbreukcontracten. Daarnaast beheer ik ook de woningcartotheek. Dit is een digitaal naslagwerk van ons woningbezit op intranet. Daar staan alle gegevens van energielabel, foto’s, plattegronden, puntenwaardering, koppeling met Google maps en streetview en update alles met de nieuwste projectinfo van onze nieuwbouw projecten etc etc.

In mijn vrije tijd mag ik (als het waait) graag windsurfen. Ik ga meestal naar het Zuidlaardermeer maar soms ga ik ook naar Lauwersoog.

Verder combineer ik mijn pc hobby met video montage. Daarbij hoort ook de videografie, dus het camera werk. Daarbij heb ik ook een eigen YouTube kanaal om wat videowerk aan de wereld te laten zien.

In het verlengde daarvan ben ik A/V (audio en video) medewerker bij de LPB. Dit doe ik al meer dan 25 jaar met plezier. Ik ben er begonnen in 1990 toen men nog met grote Revox bandrecorders in de weer was. Met een klein 8 kanalen mengpaneel en een paar microfoons maakten we toen de opnamen vanuit een oude vw bus. Met grote oranje letters stond er een L en een P op de zijkanten van de bus. Ook daarvan staat nog een filmpje op mijn videokanaal.

Nu werken we met en 32 kanalen digitale audio mixer. Voor het video gedeelte hebben we 3 full HD camera’s en HD video mix console. Al deze hi-tech is ingebouwd in een opname wagen die ik ook heb meehelpen opbouwen. Met die wagen rijden we het hele land door naar evenementen. Muziek of een spreker. Dat is dan ook het afwisselende aan het werk. En ik vind het mooi om met al die techniek bezig te zijn.

De toekomst van ons werk zal steeds verder digitaliseren. We zijn allemaal verbonden met het wereldwijde netwerk Internet. Via die digitale weg kunnen alle producten verspreid worden.

Wellicht is het voor de LPB een idee om hier meer op in te zetten en mensen die nog geen internet aansluiting hebben hiermee op weg helpen.”

Bedankt Bram voor je medewerking en je ideeën over de toekomst van onze organisatie. We gaan ons zeker sterk maken om onze doelgroep mee te nemen in de digitalisering.