Vragen op Refoweb

Thema: Openbaring

Op refoweb.nl vind je veel vragen over Openbaring met antwoord en uitleg van predikanten, o.a.:

Een vraag over de regenboog in Openbaring 4:3

Die boog was in het rond om de troon/een regenboog was rondom de troon. Hoe moeten wij ons dat voorstellen: als een halfronde boog boven de troon net als de vorm van de regenboog zoals wij die zien (en waarvan de andere helft, zij het onzichtbaar voor ons, er ook schijnt te zijn, zodat er in feite sprake is van een cirkel)? Of als een cirkel om de troon heen, zoals een riem om je lichaam zogezegd. Is dat op te maken uit de grondtekst?
Wordt de boog in de wolken terecht vertaald met regenboog? Iemand duidde de boog ook eens aan met een “strijdboog”. De reden voor deze benaming is mij niet duidelijk.

 

Ds. Molenaar geeft antwoord

Mooi vind ik dat deze vraag nu gesteld wordt, in deze tijd van grote crisis, de coronacrisis. Het valt me namelijk op dat er de laatste maanden zoveel keren regenbogen verschenen zijn aan de hemel, vaak na stormen en onweersbuien.  Dat vind ik heel treffend dat God juist nu deze tekenen geeft in het rijk van de natuur. Voor mij is dat nog altijd een teken van Gods trouw, zoals de Heere de regenboog destijds aan Noach heeft gegeven als een teken van Zijn trouwverbond (Genesis 9).
Maar nu komen we tot de vraagstelling. In de eerste plaats wat de vertaling en uitleg van Openbaring 4 betreft. Duidelijk is dat in Openbaring alleen de regenboog bedoeld kan zijn, dus geen andere boog, zoals bijvoorbeeld strijdboog of riem.

Lees verder Refoweb | Vragen met tag ‘Openbaring’

Bekijk alle berichten in thema: Openbaring

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.