Anne Appelo

‘Nu vier ik kerk met mezelf’

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?
Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren. “Er ging een wereld voor me open.”

“Ik zie mezelf nóg zitten aan de keukentafel, in mijn houten kleuterstoel: ‘Jezus is de goede Herder’, zong ik heel hard. Ook lazen we geregeld uit de Bijbel, en mijn moeder vertelde veel verhalen over haar ervaringen met God”, vertelt de goedlachse Anne. Ze is bekend van haar rollen in musicals – zoals The Lion King en The Bodyguard – en is nu als EO-presentator een van de gezichten van Chica, een community voor meiden.

“Mijn moeder benadrukte dat God liefde is, dat Hij er áltijd is en mij beter kent dan ik mezelf. Ze zei heel vaak: ‘Ik houd zo veel van je, maar God nóg meer.’ Bij de zoveelste keer dacht ik: ja ja, nu weet ik het wel. Sprong ik op de fiets naar school, dan riep ze het nog even over straat. Toch nam ik het zeker aan. Maar de ware essentie begrijpen en God écht ervaren, dat gebeurde pas rond mijn 18e.”

lees verder: Anne Appelo interview

Bekijk alle berichten in thema: Vier de Kerk

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.