Mijn hart zegt: het aftellen is begonnen

Thema: Openbaring

De naam Peter Scheele is voor de meesten geen onbekende. In de jaren negentig bracht hij op spraakmakende wijze via televisie het evangelie ter sprake. Nu, twintig jaar later, maakt Peter zijn comeback met de lancering van zijn boek ‘De beelden van Openbaring’. “Ik ben heel blij dat ik mijn boek geschreven heb voordat er zelfs maar sprake was van het coronavirus.”

Zo enthousiast als hij was in de jaren negentig om het evangelie aan de man te brengen, zo bevlogen is hij nu opnieuw. Deze keer om zijn ontdekkingen rond het Bijbelboek Openbaring met zo veel mogelijk mensen te delen. Alleen zijn kalende hoofd verraadt dat er inmiddels heel wat jaren verstreken zijn. “Ik ben nu 57, maar de meesten schatten mij een stuk jonger. Daar heb ik mijn hele leven al last van gehad.”

 

Niet gestopt voor het af was

Tien maanden lang bestudeerde Peter onophoudelijk het Bijbelboek Openbaring. Hij stond verbaasd van zichzelf, “maar kennelijk zat ik in een soort flow, waarbij ik ook zeker Gods leiding heb ervaren”. Regelmatig kreeg hij bijzondere ingevingen, die hem op nieuwe sporen brachten. “Ik ben niet gestopt voor het af was. Met als resultaat een boek waarin ik Openbaring uitleg.”

 

Lees verder: EO | Peter Scheele

In WegWijs 5/2022 vind je een recensie van dit boek.

Bekijk alle berichten in thema: Openbaring

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.