Vrijheid

Thema:

Op 5 mei vieren wij dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting en sindsdien vrij zijn van oorlog en onderdrukking, dat we in Nederland in vrijheid leven.

Als je nadenkt over vrijheid kan dat van alles zijn: vakantie hebben, vrijkomen uit de gevangenis of vrij zijn in wat je wil zeggen of doen. Maar wat als je in quarantaine zit? Of als er nooit meer een morgen zou zijn? Wat zegt vrijheid dan nog? En wat betekent eigenlijk vrijheid in de Bijbel? Als God ons vrijheid geeft, wat betekent dat dan?

Wij realiseren ons dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven. De vrijheid om onszelf te mogen zijn is een geweldige vrijheid. Het is de vrijheid om keuzes te maken, de vrijheid om Gods wil te leren kennen, de vrijheid om ernaar te leven en de vrijheid om zijn leiding in je leven te gehoorzamen. Want Hij zal onze ziel bewaren van de angst en de wanhoop en door Hem kunnen we een zegen zijn in een tijd van grote angst en onzekerheid.

Daarom is het programma van Beleefmee.nl in mei 2020 afgestemd op het onderwerp vrijheid, i.s.m. Opkijken.nl waar meer materiaal over dit onderwerp te vinden is.

Ga naar het dossier Vrijheid op Opkijken.nl 

Gebruik deze afbeelding voor sociale media

PowerPoint beeldverhouding 4:3

PowerPoint beeldverhouding 16:9

Bekijk alle berichten in thema:

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.