Profetie

Thema:

Profetie, wat moet je ermee? Komt het vandaag voor? Profeteert een dominee als hij preekt? En wat is die profetie dan?

“Profetie is wel ‘Gods nu-woord’ genoemd. Het gaat dan om de toespitsing van Gods Woord in Christus op iemands persoonlijke situatie of op een maatschappelijke situatie. Profetie maakt zo het geopenbaarde heilsgeheim concreet”, laat Hans Burger weten.

Hij is docent systematische theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen en schrijver van het hoofdartikel over profetie in WegWijs, het blad van het Steunpunt Bijbelstudie. Binnen zijn vakgebied passen alle vragen die er zijn rond profetie, over bijvoorbeeld de betekenis en de inhoud van het begrip en over de relevantie ervan voor vandaag. Het is dan ook actueel thema waarover meningen behoorlijk uiteen kunnen lopen. Stel jezelf en elkaar daarom (opnieuw) de vraag wat de heilige Geest ons vandaag wil geven op het gebied van profetie.

Bekijk hier het volledige dossier op opkijken.nl

Bekijk alle berichten in thema:

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.