Bevrijding

Thema:

Het thema van deze maand is: Bevrijding.

Steunpunt Bijbelstudie en LPB media stemmen samen op dit onderwerp af door het aanbieden van materialen voor het bestuderen van de Bijbel. Steunpunt Bijbelstudie doet dit al 75 jaar door het uitgeven van artikelen in Wegwijs, schetsen en boekjes. En LPB media brengt ruim 60 jaar door eigentijdse media het geloof en kerk dichtbij mensen.
Door deze samenwerking hopen we jong en oud dichter bij God te brengen!

“Het woord bevrijding geeft meestal aan dat iemand of iets bevrijd is van een bezetting, een probleem of een last. Bevrijding heeft ook de betekenis van verlossing. Verlossing van de vijand, van het kwaad dat in je zit, verlossing van het virus dat al bijna een jaar de wereld terroriseert, verlossing van de zonde door Zijn Zoon Jezus Christus. Daarom vraagt God van ons dat wij Hem steeds beter leren kennen. Dat kan door het bestuderen van de Bijbel, Zijn woord. God wil dat wij op Hem vertrouwen en Hem liefhebben, ons hele leven lang!” Trudy van der Boom-Los, één van de twee voorzitters van de Bijbelstudiebond.

Bekijk hier het volledige dossier op opkijken.nl

Bekijk alle berichten in thema:

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.