Winactie: Ontdek het oneindige heelal

Een mooi voorbeeld van de verbinding tussen bijbel en wetenschap en kinderen, met als ondertitel: Een bijbelse ruimtereis. Want de bijbel is geen natuurwetenschappelijk handboek, maar staat wel vol verwijzingen naar Gods schepping. De Pleiaden en de Grote Beer worden in de bijbel genoemd en het gaat natuurlijk over de hemellichten. Kinderen horen in het bijbelverhaal over een zon die stilgezet wordt (Jozua) en tegelijk leren ze op school dat de zon niet draait: hoe zit dat nu?

Hanna Holwerda is in staat om moeilijke dingen goed uit te leggen en vooral aanschouwelijk onderwijs te geven, door proefjes en experimenten. Op elke bladzijde van dit boek (‘geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar’ staat achterop) geeft ze feitelijke informatie en een opdracht voor een proef en ook steeds een (meestal goed) passend citaat uit de bijbel. De schrijfster draagt zo bij aan gelovige verwondering en gaat tegelijk niet voorbij aan vragen die bij je opkomen als je met open ogen in Gods schepping om je heen kijkt.

Een beetje geïnteresseerde leerling uit de bovenbouw van de basisschool is niet snel uitgekeken op de inhoud van dit informatieve boek! En als (groot-)ouder van zo’n kind kun je prima meelezen en er eens over doorpraten. Je kan dit boek winnen. Vul onderstaand formulier in en maak kans op dit boek.

Bekijk alle berichten in thema: Wetenschap in Gods wereld

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.