Wetenschap in Gods wereld

‘Vertel mij wat – samen ontdekken wat God gedaan heeft’

Kinderen en jongeren lezen boeken over dino’s, aardlagen en fossielen en hebben vragen die ze niet vanuit de Bijbel beantwoord krijgen.
Corien Oranje heeft OER geschreven met Gijsbert van den Brink (hoogleraar Theologie en Wetenschap) en Cees Dekker (gespecialiseerd in nanotechnologie).
OER is een toegankelijk boek waarin ze de schepping verbindt met de evolutietheorie.
“We hopen mensen te bereiken die worstelen met de vraag: hoe kun je geloof en wetenschap tegelijk serieus nemen?”

Fysisch geograaf drs. Hans Hoogerduijn wil niet met leugen de waarheid overeind houden en neemt de eerste twaalf hoofdstukken van het Scheppingsverhaal letterlijk. Volgens hem kunnen de dino’s, aardlagen en fossielen binnen het kader van de Bijbelse geschiedenis zijn ontstaan en is de evolutie zeer ongeloofwaardig, zo niet onmogelijk.

Bekijk hier het volledige dossier op opkijken.nl

Bekijk alle berichten in thema: Wetenschap in Gods wereld

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.