Recensies: De meeste mensen deugen

Rutger Bregman is een Nederlands historicus. Hij is geboren in 1988, als zoon van een dominee. Hij brak wereldwijd door met zijn bestseller ‘Gratis geld voor iedereen’, die in 32 talen is vertaald.

De eerste druk van ‘De meeste mensen deugen’ verscheen in september 2019; in november 2019 was men al aan de zesde druk toe.

Recensie KU Leuven – Een jonge, ambitieuze en succesvolle auteur

Recensie Bazarow – De meeste mensen deugen

Recensie Managementboek – De meeste mensen deugen – ‘Boeit van begin tot eind’

Recensie Boekenstrijd – De meeste mensen deugen – Rutger Bregman – recensie

Boek Review Intermediair.nl – We deugen eigenlijk best wel, afgezien van wat massamoorden

YouTuber Floris – De meeste mensen deugen!? Floris leest – waarschuwing: 

Bekijk alle berichten in thema: De meeste mensen deugen

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.