MOVE Community

Het probleem: Jongeren verliezen massaal hun geloof

Tussen de 18 en 30 jaar moet je enorm veel keuzes maken. Wat ga ik studeren? Wat voor werk wil ik doen? Waar ga ik wonen? In welke vriendschappen zal ik investeren? Naar wat voor kerk wil ik gaan? Wie wordt mijn toekomstige partner? Hoe ga ik om met destructieve gewoontes?

Intussen krijgen we vaak te horen dat geloven en God onzin is. Misschien zijn we binnen onze vriendenkring, op school of op werk wel de enige christen. Of vinden we niet altijd even makkelijk aansluiting bij een kerk.

En dan zijn er ook nog eens allerlei mediakanalen die onze aandacht bewust en onbewust opeisen, zoals Netflix, WhatsApp, Spotify en TikTok. Snelle content, nieuwe impulsen die naadloos lijken aan te sluiten bij onze belevingswereld. En juist op die mediakanalen is helaas maar weinig zichtbaar van God. Zie in die overweldigende stroom van informatie en prikkels maar eens de zachte stem van God te verstaan!

Daarom MOVE: community van en voor jonge christenen!

Lees verder en meer over MOVE community

Bekijk alle berichten in thema: In de kerk - Uit de kerk

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.