SPECIAL - Christen-zijn tussen de Joden in Israël

Albert Groothedde, Israëlconsulent (Ned. centrum voor Israëlstudies) spreekt vanuit Jeruzalem over het ‘Christen-zijn tussen de Joden in Israël’

Deze SPECIAL is ingezonden door Rik ten Caat, teamlid LPB media:

177.000 Israëli noemen zichzelf christen (Israëlisch bureau van statistiek dec 2019) en daarvan heeft ong. 77% een Arabische achtergrond. De rest is westers christen zoals Albert zelf, of gelooft in Jezus als Messias met een Joodse achtergrond. “Het jodendom en christendom zijn twee verschillende godsdiensten maar dat neemt niet weg dat christenen van het jodendom kunnen leren; sterker nog: De Here Jezus was een Jood en preekte als een Jood”, zegt Albert. “Door hem ook in zijn Jood-zijn te begrijpen, kunnen wij zijn woorden echt op waarde schatten. Dit verdiept het inzicht in het Nieuwe testament en dat is één van de redenen waarom ik werkzaam ben in Israël.”

Bekijk deze aflevering op Beleefmee.nl

(Gebruikersnaam: Welkom , Wachtwoord: Welkom)

Gebruik deze afbeelding voor sociale media

PowerPoint beeldverhouding 4:3

PowerPoint beeldverhouding 16:9

Kijk op dit platform onbeperkt naar christelijke concerten, referaten en andere uitzendingen.

Lees ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen, bijbelverzen, spirituele overdenkingen en nieuws over evenementen direct in je inbox. Samen kunnen we groeien in ons geloof en de liefde delen. Schrijf je vandaag nog in en maak deel uit van onze christelijke gemeenschap!