Nationale Synode terugkijken?

Op 29 mei 2019 vond in de Grote Kerk in Dordrecht voor de vierde keer de Nationale Synode (nieuwe stijl) plaats. Deze openbare bijeenkomst is tevens de afsluiting van een Dordtse herdenkingsperiode van 400 jaar Nationale Synode uit 1618-1619.

Sprekers waren o.a. prof. dr. Bram van de Beek, dr. Hans Burger (TU Kampen) en pinkstervoorganger en socioloog dr. Samuel Lee. Ook waren er bijdragen van prof. dr. Erik Peels (Christelijke Gereformeerde Kerken), ds. Saskia van Meggelen (Protestantse Kerk in Nederland), ds. Joost Röselaers (Remonstrantse Broederschap), Ruben Flach (Stichting Opwekking) en bisschop Gerard de Korte (Rooms-Katholieke Kerk).
Het Dordt College Concert Choir uit Iowa (VS), Het Elvis E & Friends Choir, zangeres Amy de Jager, het Leger des Heils, Noortje van Middelkoop, Jan Lenselink, dirigent Jan-Quintus Zwart en organist Ab Weegenaar zorgden voor muzikale begeleiding. Presentatie was in handen van Hella van der Wijst.

Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, onthulde een kunstwerk van beeldend kunstenaar Roel Herfst dat naar de ‘Verklaring van Verbondenheid’ verwijst. Ook was de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra te gast. Hij was present vanwege de betrokkenheid van het Amerikaanse Dordt College Choir uit Iowa.

Bijzonder was dat vertegenwoordigers en leden van meer dan veertig kerken en geloofsgemeenschappen een ‘Verklaring van verbondenheid’ hebben ondertekend. Ook ‘gewone kerkgangers’ konden in een speciaal register hun handtekening zetten.

Meer informatie: www.nationalesynode.nl
*Foto – Kerk in Actie

Gebruik deze afbeelding voor sociale media

PowerPoint beeldverhouding 4:3

PowerPoint beeldverhouding 16:9