Het Grote Verhaal in gebarentaal

dovenpastor ds. M. Visser

Jezus gaf ons de opdracht om het Evangelie te vertellen aan alle mensen. Hij stuurde ook de Heilige Geest. Die spreekt gelukkig alle talen, ook gebarentaal. Gebarentaal is de eerste taal van veel dove en slechthorende mensen. Zij luisteren met hun ogen. Gebarentaal is een visuele taal. Het mooie is dat deze taal concreet is. De boodschap komt dus extra dichtbij. Beleef het mee door er zelf naar te kijken…

Op Beleefmee.nl kunt u vanaf januari 2018 regelmatig nieuwe meditaties/preken in gebarentaal bekijken. Ze zijn meestal opgenomen op zaterdagmiddag. Op een aantal plaatsen in Nederland worden op zaterdagmiddag kerkdiensten gehouden voor en met dove broeders en zusters. De voorgangers gebruiken Nederlands met ondersteunende gebaren (NmG). En is er een tolk te zien die Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruikt. Ook is er ondertiteling. Op deze manier willen we graag aan zoveel mogelijk mensen het evangelie – het Grote Verhaal – vertellen. We bidden van harte dat u met veel zegen deze diensten zult bekijken.

Dit project is een samenwerking van drie organisaties:

  1. LPB media zorgt voor de opnames.
  2. De vereniging Op Weg Met De Ander (http://opwegmetdeander.nl) zorgt o.a. voor de ondertiteling.
  3. Het Interkerkelijk Dovenpastoraat (www.doofenkerk.nl) zorgt voor een voorganger en een locatie.

Met elkaar zijn we blij en dankbaar dat we op deze manier het Grote Verhaal in gebarentaal kunnen doorgeven.

Voor wie dat wil, zijn op Youtube de diensten in zijn geheel te zien. Ga dan naar het youtube kanaal van Op Weg Met De Ander.

Ga naar meditaties met gebaren

Kijk op dit platform onbeperkt naar christelijke concerten, referaten en andere uitzendingen.

Lees ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen, bijbelverzen, spirituele overdenkingen en nieuws over evenementen direct in je inbox. Samen kunnen we groeien in ons geloof en de liefde delen. Schrijf je vandaag nog in en maak deel uit van onze christelijke gemeenschap!