SERIE LANDELIJKE KERKDIENSTEN IN ADVENT & KERST

In samenwerking met het steunpunt Bijbelstudie zendt LPB media zes landelijke kerkdiensten uit waarin het over engelen gaat. Deze kerkdiensten met als thema ‘Ere zij God’ zijn te volgen in de Adventsweken van zondag 29 november tot en met de zondag na Kerst. De diensten beginnen om 10.30 uur via Beleefmee.nl, de Facebookpagina van Beleefmee.nl en het YouTubekanaal LPB media, ondersteund door gebaren.

“Engel is geen náám maar een functie. Engelen vervullen een opdracht van God die hen inzet voor zijn doelen en zijn plannen. Het zijn Zijn ministers.”

De predikanten Kees Haak, Dick Dreschler en Evert Everts preken n.a.v. de oude bijbelse verhalen die horen bij Advent en kerst. Daarbij vertellen zij ons meer over de speciale boodschappers van God: de engelen. 

Het novembernummer van het blad WegWijs van het steunpunt Bijbelstudie heeft ook als thema: Engelen. In dit nummer gaat het onder andere over welke functie engelen hebben, wat aartsengelen zijn en de bescherming en leiding van Michaël.

Een dossier met extra materialen over advent, kerst en de engelen is te vinden is op Opkijken.nl

Promo video kerst 2020

"Er is vaak meer aandacht voor de duivel en demonen, dan voor de engelen. Dat staat haaks op het bemoedigend karakter van wat de bijbel over engelen openbaart."
"Ik ben ervan overtuigd dat de God van de Bijbel ook in deze tijd zijn goedheid en liefde aan de mensen bekend wil maken."

"Ik hoop dat wij door deze serie meer zicht krijgen op God en zijn goede boodschap en dat wij meer aan Hem en elkaar verbonden worden."

AGENDA 
Overzicht van kerkdiensten opgenomen in de Bovenkerk Kampen en andere activiteiten.

LITURGISCH BLOEMSTUK
Informatie over het liturgisch schikken en het Adventsgedicht

MUZIEK
“Wij zijn Marien Albracht en Wouter Raidt, en verzorgen de muziek bij de LPB media diensten. We kennen elkaar vanuit onze vorige bands Burgeon en Half a Mile, maar dit is onze eerste echte samenwerking. Tijdens de zes diensten spelen we verschillende liedjes, waaronder vijf eigen liedjes.”  

Marien werkte voor de serie ‘Ere zij God’ ook samen met enkele jongens van Jongenskoor Dalfsen, dirigent Henk Ophoff en organist Adriaan Koops.
Lees meer

DOSSIER ADVENT & KERST
Op Opkijken.nl vindt u verdiepende materialen voor Advent en Kerst (ook voor kinderen).

Lees meer en ga naar het dossier

DIT KONINGSKIND

De serie Ere zij God wordt ondersteund door de medewerking en projecten van Dit Koningskind die  aansluiten op deze serie.

Meer informatie over de projecten, zoals een digitale adventskalender vol inspiratie door video, muziek, het kerstverhaal en een aantal creatieve momenten voor thuis, zijn hier te vinden 

KAARTJESACTIE
Door de serie ‘Ere zij God’ hoopt LPB media licht in donkere dagen te brengen. Ook willen wij u graag oproepen om een lichtpuntje te zijn!

Door een kaartje te sturen naar iemand die u goed kent en waarvan u weet dat hij/zij een opsteker vindt in de tekst op het kaartje. Of stuur een kaartje naar iemand die u niet goed kent maar waarvan u zeker weet dat een kaartje hem/haar op‘licht’.

U kunt (gratis) een set kaartjes bestellen om zo een lichtpuntje voor de ander te zijn.
Bestelformulier

DOSSIER CONCERTEN

Dit dossier bestaat uit een selectie van concerten, uit het archief van LPB media. Daarbij zijn op YouTube ook een aantal prachtige concerten gevonden die we u niet willen onthouden!

Lees meer en ga naar het dossier

Steun ons zodat wij door online en offline lichtpuntjes verbindingen kunnen leggen van geloof, hoop en liefde. 
Hartelijk dank!

 

Scan de QR-code
of volg de link:

ING betaalverzoek

 

Uw gift of donatie is welkom op
IBAN-nummer:
NL72INGB0001250509
t.n.v. Stichting LPB media
of via één van de projecten en ga naar: 

Steun LPB media

Schrijf je in om voor de nieuwsbrief
van deze Advent- en kerstserie

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Schuiven naar boven