Toch ‘aanwezig’ door LPB media

“Fijn dat wij dit konden meebeleven! Twee jaar geleden gingen wij nog zelf, maar door een spierziekte ben ik helemaal rolstoel gebonden. Vooral het zingen op deze ontmoetingsdag van Friedensstimme vind ik geweldig! Ik heb zelf ook veel gezongen. De liederen van Sela, bijvoorbeeld, vind ik erg mooi.”

LPB media zond Ontmoetingsdag Friedensstimme live uit en dat werd door veel mensen enorm gewaardeerd! Ook Henny Prins (68) uit Harkstede keek mee en wenste iedereen een gezegende dag via een Facebookberichtje. “Ik ben er eenmaal zelf bij geweest. Dat was omdat iemand die wij kennen hier graag naar toe wilde en wij boden aan om samen te rijden. Het was mooi om met zoveel netjes geklede mensen samen te zijn, om samen te luisteren naar de Bijbel en samen te zingen. Mijn man werkt als vrijwilliger bij Stichting Immanuël Hoogezand; een stichting die het evangelie van Jezus bekend maakt in het oosten van Europa, zoals in Roemenië en Oekraïne. Dus sprak stichting Friendensstimme ons erg aan. Die mensen gaan zelfs ’s winters over het ijs naar de meest afgelegen streken in de voormalige Sovjet-Unie.”

Het kost Henny moeite om uit haar woorden te komen. Zij heeft PLS, een spier-zenuwziekte waarbij de motorische zenuwcellen achteruitgaan. Dit leidt tot stijfheid en spasticiteit van de spieren in mond, benen en de armen. PLS hoeft de levensduur niet te verkorten, maar leidt vaak wel tot invaliditeit, zoals bij Henny. “Eind 2015 is bij mij PLS geconstateerd. Sinds een jaar zit ik in een rolstoel. Daarom ben ik blij dat ’t vroegere Luisterpost|Bralectah het mogelijk maakt om toch ‘aanwezig’ te zijn door een live-uitzending, want ik kon er dus zelf niet meer naar toe. Ik hoop ook dat LPB media doorgaat met deze live-uitzendingen, want het is fijn om op hetzelfde moment direct betrokken te zijn bij wat er gebeurt. En om verbonden te zijn met alle mensen daar ter plekke. Ik wens LPB media Gods zegen toe in dit werk.”

Henny laat weten dat zij goede thuiszorg heeft. En dat haar man overdag voor haar zorgt. “Behalve op dinsdag want dan is hij druk in de weer bij de kringloop, voor Immanuël. Dan komen twee vriendinnen bij me op bezoek. En sowieso krijg ik zoveel bezoek dat mij zelfs vaak de tijd ontbreekt om van LPB media- Beleefmee te genieten!”