Vertel eens...

“Opa, vertel eens…”, begint het gesprek tussen opa Ad de Roo en zijn kleinzoon Bram. LPB media mocht dit bijzondere gesprek vastleggen op film en dit is nu te zien op Beleefmee.nl. “Nu we, door deze opname, tijd namen voor elkaar, konden we veel meer delen en doorvragen naar de zin van dingen. Echt waardevol!”

In de gezellige huiskamer van opa en oma de Roo worden camera’s opgesteld. Bram en zijn opa lachen eerst nog wat onwennig naar elkaar maar al snel zijn de camera’s vergeten als opa vertelt hoe hij als vooroorlogs jochie opgroeide. “Ik ben in 1938 geboren en na de oorlog probeerden mijn ouders het leven weer op te pakken maar er werd niet over de oorlog gesproken. Soms hoorde je wel eens wat en dacht je: ‘o, zo denken ze er dus over’”, zegt hij. “Ik ben gelovig opgevoed, gebaseerd op het gedachtegoed van voor de oorlog. En als snotjongen had je niets in te brengen, hoor. Je ging keurig twee keer naar de kerk waarvoor we toen drie kwartier heen en terug liepen.”

Bram vraagt zijn opa naar de tijd na de bevrijding toen Poolse soldaten werden ingekwartierd in zijn huis. Maar ook naar de kerk; het beleven van ‘kerk-zijn’. En het doen van belijdenis van het geloof. Zijn opa vraagt hem waarom hij zelf belijdenis heeft gedaan en hoe Bram, en andere jongeren, over geloof en kerk denken.

“Ik zie mijn opa met verjaardagen en familiereünies maar dan zit ik vaak bij mijn neven en nichten en praten mijn ouders met hem”, zegt Bram. “Als ik opa dan spreek is het over koetjes en kalfjes, hoe het gaat op school en zo. Maar nu heb ik hem dingen horen vertellen die ik niet eens wist!”

Bekijk deze opname 

Wilt u / wil jij ook zo’n waardevolle film? Een opname van een gesprek met opa of oma, kleinzoon of -dochter, over wat jullie belangrijk vinden? Neem dan contact op: info@lpbmedia.nl

Gebruik deze afbeelding voor sociale media

PowerPoint beeldverhouding 4:3

PowerPoint beeldverhouding 16:9

Kijk op dit platform onbeperkt naar christelijke concerten, referaten en andere uitzendingen.

Lees ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen, bijbelverzen, spirituele overdenkingen en nieuws over evenementen direct in je inbox. Samen kunnen we groeien in ons geloof en de liefde delen. Schrijf je vandaag nog in en maak deel uit van onze christelijke gemeenschap!