Praten over seks

“Er is zelfinzicht nodig, goede onderlinge afspraken en meer transparantie bij het omgaan met seksualiteit”, vindt Gerry Velema. “Veel te lang lag er een enorm taboe op het openlijk spreken over seksualiteit. Dit heeft de vijand van God, de duivel, een 1-0 voorsprong gegeven.”

Gerry is auteur van diverse themaboeken over seksualiteit, hulpverlening, man/vrouw relatie, maar ook schreef ze kinderboeken en ze is nauw verbonden met de Bemoedigingssite (www.bemoedigingssite.nl). In WegWijs mei juni 2022 | jaargang 76, nr. 3, het magazine van Steunpunt Bijbelstudie, schrijft zij over het thema: Doe NORMaal – #MeToo.

Taboe
Gerry Velema pleit voor het maken van goede afspraken en richtlijnen binnen de kerk over hoe we met elkaar willen omgaan. Gods Woord is daarbij de leidraad en niet het denken in de samenleving. Ze zegt: “Ik zie het taboe op het spreken over seks binnen de kerk nog niet zo snel veranderen. Te meer omdat er een tweede taboe lijkt te ontstaan: je moet binnen de kerk vooral politiek correct spreken. Omgang met seksualiteit is divers, heel persoonlijk, maar aan een ieder wordt wel oprechtheid gevraagd. Laten we elkaar niet opnieuw de mond snoeren. Heb respect voor het geweten van je broer of je zus, ook al geeft dat een ander resultaat dan jij had gehoopt.”

Eerlijk gezegd
Ze heeft een eigen website www.gerryvelema.org waarop een kleine 40 boeken staan, onder andere Eerlijk gezegd. “Hoe kun je als ouders met je tieners in gesprek gaan over seksualiteit? Blijven oude waarden als ‘liefde en trouw’, wachten met seks tot de tijd daar is, nog overeind? Welke voorlichting is er eigenlijk nog meer belangrijk als het gaat over het gezinsgesprek over seksualiteit? Het is vooral een éérlijk verhaal, van een moeder en een zoon die de uitdaging oppakken om ouders en tieners een praktische handreiking te doen. Seksualiteit is te belangrijk om er over te zwijgen!”

“Goed omgaan met je eigen lichaam, het lichaam van de ander én met de relatie met een ander, vraagt om inzicht”, zegt Gerry. “De normen die God in zijn Woord geeft zijn daarbij bepalend. Praat erover, vorm een mening over wat eerlijk is en wat gezegd mag worden. Laat de gemeente van Jezus Christus seksueel veilig zijn, voor kinderen, voor jongeren en voor onze vrouwen en mannen.”

Kijk op dit platform onbeperkt naar christelijke concerten, referaten en andere uitzendingen.

Lees ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen, bijbelverzen, spirituele overdenkingen en nieuws over evenementen direct in je inbox. Samen kunnen we groeien in ons geloof en de liefde delen. Schrijf je vandaag nog in en maak deel uit van onze christelijke gemeenschap!