Gewoon anders bijbellezen

Zes weken deelde Opkijken.nl de verhalen over bijbellezen met mensen met een beperking. Vaak heel persoonlijke verhalen waarin het opviel hoe iedereen op zijn of haar eigen wijze manieren heeft gevonden om ondanks beperkingen Gods woord te lezen en te verstaan. De serie is afgesloten met het indrukwekkende verhaal van Sarah over haar dochter Mirthe (doof, blind en verstandelijk beperkt). Indrukwekkend hoe zij concludeert dat ‘er altijd hoop is’!

Het krijgen van een kind met een beperking is niet ‘zielig’!

“We hebben voor het slapen gaan een vast ritueel en zingen ‘Handjes gevouwen’. Dan doen we een gebedje en zingen we ‘Ik ga slapen, ik ben moe’. Maar Mirthe is doof en blind en het is lastig te zeggen wat binnenkomt want het probleem zit bij Mirthe in de verwerking in de hersenen. Ze voelt wel de trillingen goed. Daarom leggen wij als wij zingen haar hand op onze hals zodat ze de trilling kan voelen.”

Sarah Groen is getrouwd met Matthijs en zij hebben een dochter gekregen: Mirthe. Mirthe is 7 jaar en meervoudig gehandicapt. Ze heeft een zeldzame genetische afwijking, er zitten fouten op het SPATA5 gen. Deze fouten veroorzaken dat Mirthe doof en blind is. Ze heeft een ontwikkelingsachterstand en functioneert op het niveau van een baby van paar maanden oud. Mirthe heeft ook epilepsie, ze krijgt sondevoeding en Mirthe zit in een rolstoel.

Haar moeder Sarah zegt: “Ik ben werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs,. nNaast mijn baan heb ik een webshop in kwijlsjaals, handletter ik graag en… ben ik mantelzorger. Mantelzorger van onze dochter.”
Lees het verhaal hier verder

Heeft ‘Gewoon anders bijbellezen’ je geholpen? Steun Opkijken.nl zodat wij jou en anderen kunnen blijven bemoedigen! Ga naar: https://steunlpbmedia.nl/project/doneer-aan-opkijken-nl/
Dankjewel!

Mocht je naar aanleiding van deze serie willen reageren, of wil je jouw verhaal delen? Neem gerust contact via n.langkamp@opkijken.nl.

Gebruik deze afbeelding voor sociale media

PowerPoint beeldverhouding 4:3

PowerPoint beeldverhouding 16:9