Goed dat LPB media met de tijd mee gaat!

Als ze mij ziet, begint ze te glimmen!, lacht Wim de Feijter. Zijn vrouw heeft Alzheimer en woont in een verpleeghuis. Hij ondersteunt de zorg die zij krijgt en neemt de tijd voor vrijwilligerswerk binnen deze muren en daarbuiten.

“Mijn vrouw en ik hebben ons in het verleden als vrijwilliger ingezet voor de Luisterpost. Zij was plaatselijke correspondent in Vlissingen en bracht cassettebandjes rond. Dat had zij van mij overgenomen en ik nam de taak van de district correspondent op me en nam plaats in de commissie. Als commissielid vergaderden we twee keer per jaar in Amersfoort. Ik werd toen voorzitter van deze club en het was de gewoonte dat de voorzitter ook lid was van het algemeen bestuur. En van het algemeen bestuur rolde ik door naar het dagelijks bestuur. Toen de Luisterpost en Bralectah samen verder gingen, werd ik secretaris van dit bestuur. De Luisterpost groeide en het aantal vrijwilligers ook. Dus werd een kantoor gevonden waar vanuit de vrijwilligers konden worden aangestuurd. Ik heb het begin nog meegemaakt van het internetsysteem dat op poten werd gezet. Maar toen alles digitaal werd, ben ik afgehaakt want dat was niets voor mij.”

Wim is tien jaar automonteur geweest en heeft 30 jaar bij de brandweer gewerkt. “Ik had ambulance- en brandweerdienst. Ik vond het fijn om voor mensen iets te kunnen betekenen. Omdat ik door een FLO is functioneel leeftijd ontslag regeling al met 55 jaar met pensioen kon, had ik tijd voor vrijwilligerswerk. Ik bood de Luisterpost aan om de bus om te bouwen. Er was een grotere bus aangeschaft en daarin moest een mengtafel, kabels, kasten en dergelijke in gebouwd worden, maar ook vloerbedekking op de vloer, wanden en plafond voor de geluidsopnames. Daar heb ik zo’n drie maanden aan gewerkt.” Wim heeft nadien ook de studio in het oude pand in Zwolle verbouwd en verbleef al die tijd met zijn vrouw in een caravan op de Agnietenberg. “Dan maakten we er meteen een vakantie van. En dat deden we ook toen ik in Groningen een studiootje moest ombouwen. Dat vond ik wel leuk en het scheelde de Luisterpost natuurlijk veel geld omdat ze geen profs hoefden in te huren.”

Het is volgens de Feijter goed dat LPB media met de tijd meegaat. “Mijn vrouw genoot veel van de cd’s en dvd’s toen het minder met haar ging. Ik herinner me ook de videobanden nog. Maar mijn kleinkind vraagt: ‘Opa, wat is een videoband?!’ We moeten dus wel mee veranderen met de maatschappij. Al ging het in het verleden vaak niet om het bandje maar om het bezoek. De kop koffie en het praatje was belangrijk. Maar dat is niet meer terug te draaien. Gelukkig kunnen de ouderen van nu wel goed met de computer omgaan. Zij krijgen een Ipad voor hun verjaardag van hun kinderen bijvoorbeeld. Met een app erop zodat ze de kerkdiensten kunnen volgen. Dat zou trouwens een goed idee zijn: een LPB-media app zodat men niet veel handelingen hoeft te doen om deze mooie programma’s te volgen.”

Wim de Feijter is oud bestuurslid en erevrijwilliger.