eenzaamheid

  • eenzaamheid

Hoe laat jij weten dat je aan iemand denkt?

In Nederland zijn er 4,1 miljoen 55-plussers. Maar wist je dat hiervan meer dan 1 miljoen zich eenzaam voelt? Niemand wil zich eenzaam voelen. Jij niet, je buurvrouw niet, je vader niet en je kerkgenoot niet. 

Een gevoel van verbondenheid

God wil niet dat we ons alleen zijn of ons alleen voelen, want als we Hem kennen bestaat er geen eenzaamheid. Door geloof en kerk dichtbij mensen te brengen is/ontstaat er een gevoel van verbondenheid. Ook als iemand niet in staat is naar de kerk te gaan. Om die geloofstoerusting te ontvangen, biedt LPB media de kanalen Beleefmee en Opkijken aan. Geloof en kerk komt bij je thuis.

Beleefmee biedt haar programma’s aan om geloof en kerk bij mensen thuis te brengen, ondanks dat je niet makkelijk de deur meer uit kunt.

‘’Eenzaamheid is een groot probleem dat zowel bij jongeren als ouderen voorkomt. Deels is het een algemeen sociaal probleem: maken we nog tijd voor elkaar? En deels is het een mentaliteitsprobleem: wat kan een ander voor mij doen? Je karakter bepaalt of het glas halfvol of halfleeg is…”, legt ds. G. Nederveen uit. Bekijk de lezing op Beleefmee.nl


Opkijken biedt een handreiking voor diverse kerkelijk werkers hoe zij het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar maken met mensen in de kerk. Zo gaan zij eenvoudiger een gesprek aan en weten ze waar ze over kunnen praten met deze mensen. Deze handreiking staat in het speciaal ontworpen dossier ‘Eenzaamheid’ op opkijken.nl/eenzaamheidDenk aan de ander. Stuur iemand een kaartje!

Er zijn een vijftal kaarten ontworpen die je kan versturen naar iemand. Je kunt de kaarten gratis aanvragen. Doe je met ons mee? De teksten op de kaarten zijn uiteenlopend van ‘Gewoon omdat ik even aan je dacht’ tot een inhoudelijke tekst ‘Woorden van troost, zijn een bron van kracht’. Je kunt een kaartje sturen naar iemand die ziek is of zich eenzaam voelt, maar ook naar een vriend of vriendin met een uitnodiging voor een kopje koffie.

Doe je mee? Vraag hier gratis een setje kaarten aan.