Opstaan tegen de evolutieleer

Salina Zoutmijn in Turda (Roemenië)

In 2006 daalt spreker Stef Heerema tot 900 meter diepte af in een zoutmijn. Er staat vermeld dat die zoutlaag 300 miljoen jaar geleden gevormd is. “Ik dacht in die tijd nog: Als iedereen roept dat de evolutietheorie waar is, dan zal het wel zo zijn”, vertelt Heerema. Maar beneden aangekomen doet hij een schokkende ontdekking. Dusdanig schokkend dat de creationist nu zoveel mogelijk mensen probeert te bereiken met zijn onderzoek naar de leeftijd van de aarde.

De 300 miljoen jaar oude zoutlaag op 900 meter diepte blijkt namelijk ‘ontstaan te zijn door verdamping van zeewater’: “Er werden onvoorstelbare hoeveelheden zout gewonnen. Dus ik vroeg aan hen: ‘Hoeveel hebben jullie gezien van die zee die is verdampt?’ Ze hadden alleen maar zout gezien. Geen schelpen, geen fossielen, geen klei, alleen maar een zoutlaag. Ik heb een achtergrond in de toegepaste wetenschap en weet dat zout materiaal is dat kan smelten. En ik zag heel duidelijk allemaal stollingskristallen, dit had niks met verdamping te maken. Dit was vulkanisch. In één keer kwam deze 300 miljoen jaar in een ander perspectief te staan. Dat werd mijn startpunt, maar daarna heb ik meer dingen ontdekt die totaal onlogisch blijken te zijn vanuit het perspectief van de evolutietheorie.”

Heerema vervolgt: “Het probleem is ook dat de zondvloed over het algemeen wordt onderschat. Men schat in dat er een kleilaag van 5 tot 7 meter dikte is gekomen, zoals ze die in Irak hebben gevonden. Maar de impact is vele malen groter geweest, met aardlagen van kilometers dikte. Mijn onderzoek laat zien dat die in één grote catastrofe zijn afgezet en helemaal niet door een proces van miljoenen jaren. Als je de aarde op die manier gaat begrijpen, valt iedere onderbouwing voor een evolutiegeschiedenis weg..”

Lees en kijk verder naar Stef Heerema

Tip: 2 juni 2023 spreekt Stef in Veendam

Opkijken is een online platform om werkers in de kerk te ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, informatie, preken, plaatjes en ander multimediamateriaal.

Meer in Opkijken

De Kerk en ik

De Kerk en ik

Presentator Elbert Smelt gaat op zoek naar de toekomst van de kerk. ‘Kerk en ik’ is voor Elbert de allereerste podcast die hij maakt. Het wordt, naast de vragen die er zijn over de toekomst van de kerk, ook een persoonlijke zoektocht. In de podcast gaat hij in op vragen als: Heeft het concept kerk nog een toekomst? Wat is de essentie van kerk zijn? Hoe ziet de kerk van de toekomst eruit?

Lees meer

Herkerken

Herkerken

‘Als kerk nou is een werkwoord wordt…’

In de serie Denk eens mee op Beleefmee.nl een interview met Peter Wierenga n.a.v. het in 2020 verschenen boek ‘Herkerken’, dat Peter schreef, samen met Remmelt Meijer.

Lees meer

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Wat bedoelen we met ‘de kerk’?

Als mensen over de kerk praten, is het lang niet altijd duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Wij gebruiken het woord namelijk op verschillende manieren. Soms gebruiken we het om een gebouw aan te duiden. We zeggen bijvoorbeeld of we het gebouw een mooie kerk of een minder mooie kerk vinden. Maar we gebruiken het woord ook wel terwijl we eigenlijk de kerkdienst bedoelen.

Lees meer

Vier de Kerk

Vier de Kerk

Om het nieuwe seizoen te markeren, houden veel kerken een startweekend. Dat is een geweldig idee.

Om je daarbij te helpen, hebben wij als kerkelijke organisaties een box samengesteld vol inspirerende ideeën voor het begin van dit nieuwe seizoen.

Lees meer

Kerkpunt/Materialen

Kerkpunt/Materialen

Op zoek naar een thema en invulling voor het startweekend of de startzondag? Het team van Kerkpunt ontwikkelde speciaal voor deze feestbox het materiaal ‘Ontvangen en verwonderen’. Start het nieuwe seizoen met samen in verwondering stilstaan bij wat de gemeente van God heeft ontvangen.

Lees meer

Anne Appelo

Anne Appelo

Wat kreeg Anne van huis uit mee over God en geloof?

Muziek was een rode draad in de geloofsopvoeding van Anne Appelo. Geen wonder dat ze juist via deze weg op haar 18e God écht heeft ervaren.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang regelmatig waardevolle artikelen of handig werkmateriaal voor bijvoorbeeld een bijbelstudie of werkgroep, direct in je inbox.